Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bioételek gabonából

Ár:
4.990 Ft (4.752 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 50
Elérhetőség: 1 db raktáron
Szállítási díj: 1.490 Ft
Várható szállítás: 2022. október 06.

Szállítási idő/Ár

Szállítással Kapcsolatos Infó Árral Kapcsolatos Infó

Várható Szállítási idő:

2-6 munkanap!

A fekete színű ár:

A könyvre nyomtatott ár

A piros színű ár:

Online ár.

 

Menny.:db

Leírás

Jó fél évszázada – gyerekkoromban – Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem,  jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális „anyag”, a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya. Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekrôl gyûjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek. Timp Kiadó Szakácskönyv 128 oldal Kötés: keménytáblás, cérnafűzött ISBN: 9789639614710 Szerző: KÚTVÖLGYI MIHÁLY

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!